New look....bilik Ian & Iris

weekend lepas kan Mummy Ayu tak gie mana2
so..projek.....selain dr buat dadah/dadih tu..Mummy Ayu make over kan bilik Ian & Iris
jom tengol...
nie patung....lama dah beli pun
now.....bilik Ian & Iris yg dah berubah 
nampak tak?
Mummy Ayu rapatkan dua2 katil single diaorang
katil diaorang jauh2....
saja tukarkan kasi rapat2...
sementara kecik nie boleh la..
nanti dah besar..tak leh dah
sbb Mummy Ayu rapatkan katil diaorang
supaya....space untuk Ian & Iris .. luas sikit la
nie kat bahagian hujung kaki tu...
ada toys, buku2 & tv set diaorang
so...bila diaorang nak main, 
takyah la bawa kuar lagi mainan...leh main kat situ jer
dulu..Ian suka angkut mainan dia bawa kuar....
now..leh main kat dalam bilik jer
and...tv tu pun, senang la diaorang nak layan dvd sebelum tido tu
reaksi Ian & Iris..
dua2 pun ok jer
kalu dulu..bila tido siang..masing2 tido kat depan..
sbb nak tgk tv
now..bila tido siang pun...
masing2 akan mauk bilik, pasang dvd..layan sampai tertid
lagi selesa kan?
but..bila tido malam
ada gak..Iris la...sesekali....merayau gak ke bilik Mummy..
menyelit tido kat tengah2..
pas tu...complain..
"Mummy, sempit la.."
memang la sempit, awak tu dah besar...
dok nak menyelit lagi
pas tu..tido lasak..
sabar jer la....


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. ayu mcm bahaya jea tv tu letak mcm tu
    byk kes budak kena himpap dengan tv sbb rak tv tak stabil

    hati-hati yea

    ReplyDelete
  2. bagusnyer..banyak koleksi patung dan mainan yg masih elok2..tido rapat2 yg seronok..

    ReplyDelete
  3. nice-nice bilik tu. aku pun stuju. bahaya tv tu cenggitu. cer beli tempat letak tv yg beso skit.

    ReplyDelete
  4. bagus diaorg nak tido kat bilik sendiri...anak2 ila smapai skrg..lansung xmai..rugi je setup bilik diaorg cantik2... Tp..nykknyrr mainan ian n iris!

    ReplyDelete
  5. dah besar t mst nak bilik sorang satu kan.....

    ReplyDelete
  6. Amboi. Penuh dgn mainan meransang minda. Good. Nanti besar masing2 bilik sendiri ler...

    ReplyDelete
  7. Banyak nye toys ian n iris
    Nmpk luas lepas dh rapatkan katil

    ReplyDelete
  8. alamak, antara entri paling sy suka adalah berkaitan bilik kids ni..very manis awan2 kat dinding ian dan iris tu..ada kapal terbang tergantung lagi..sumber ilham ni..hihi

    boleh bg idea kat blog sy...smbil join GA =)

    http://susunatursioca.blogspot.com/2013/03/miniature-cute-watch-giveaway.html

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...