Mesyuarat PIBG sekolah Ian

hari tu kan Mummy Ayu ada cerita..
dapat surat jemputan ke mesy PIBG sekolah Ian
emmm..so.last saturday
Mummy Ayu pun gie la sorang2.
Daddy....as usual..busy keja
Ian & Iris..Mummy Ayu tinggalkan ngan Tok Umi
kul 9.30....dah ada kat sekolah tu
tak ramai pun parents yg hadir..
dr 300 plus student darjah 1-6
yg hadir tak sampai 50 org pun
kira Mummy Ayu antara yg rajin & prihatin tu la
:-)
mula2..baa doa, ada ucapan alu-aluan
pas tu ada persembahan wusyu
nie budak darjah 6
saja la kasi tak boring
pas tu..
ucapan alu aluan dr Guru Besar sekolah tu
Madam Wong
Guru Besar Cemerlang kata diaorang
but she is okay, friendly
and.....baik jer
pas tu..ada persembahan sekali lagi
coral speaking sekolah tu
majoriti pun budak darjah 6
diaorang cita pasal FB...
memang sempoi & best
diaorang akan wakil sekolah untuk competition bulan 4 nanti
all the best!!
pas tu..berenti minum....dalam 20 minit
than..baru sambung meeting
macam2 meeting biasa
chewah..mcm biasa gie meeting jer..
padahal..nie 1st la bg Mummy Ayu attend meeting PIBG mcm nie
hari tu..meeting sekolah Iris pun tak gie....sbb demam kan
~ pembentangan minit mesy lepas
~ pembentangan penyata kewangan
pas tu..baru diaorang bangkitkan usul2 yg diterima
usul Mummy Ayu cakap tu pun ada,
sbb ramai gak parents yg komen
and..solution nya..
Madam Wong tu kata.....nanti diaorang akan siapkan 1 almari dlm kelas
and .. students leh tinggalkan buku teks yg takde homework kat situ
okay la kan?
tapi..bila? ..
emm....tak tau la
harap...secepat mungkin la kan
abis meeting...kul 12 lebih gak
lama gak la meeting
nasib tak boring
so....lain kali leh la gie lagi

balik....
berebut Ian & Iris nak bukak hadiah tu
bukan hadiah pun...actually mcm door gift/ goodies la untuk parents yg dtg mesy tu
isi dlm..pen...
ok gak la kan?

# pengalaman pertama la untuk Mummy Ayu
dlm proses melibatkan diri dgn persekolahan anak2...
good experience actually..
sbb kita leh tau pasal persekitaran sekolah anak2 kita
emmmm....


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. wah...pengalaman baru ni...mesti excited kan??

    ReplyDelete
  2. sha tak sempat pun nak p meeting PIBG amzar....ntah usul yg sha bg tu dibincangkan....pasal buku teks tu sekolah amzar mmg dah implement...ALHAMDULILLAH nampak jugakla kesannya....

    ReplyDelete
  3. akk x pernah hadir mesyuarat PIBG anak2 akak ekkee
    sbb selalu buat waktu hari kerja , sabtu ahad ada urusan herbalife
    dan ada sekali buat mlm .. lagilah huhuh

    ReplyDelete
  4. along x suka pi mesy PIBG...abah jer diwakilkan..

    ReplyDelete
  5. tggu umairah msk sekolah baru blj join PIBG nie kan

    ReplyDelete
  6. 2minggu lps anak pompuan bawak blk kertas soh mak pak isi utk g miting PIBG..(tp x g pon..)then kat bawah tu ada ruang cadangan...kita tiru ayu punya cadangan..soh sediakan locker utk pelajar..hihi

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...