Cheongdamdong Alice

okay..nak review cita korea plak..
cita nie..Mummy Ayu tgk 2 hari jer..sabtu & ahad lepas
memang best & memang layan
ada 16 episod...
"Cheongdamdong Alice "
cita nie..cerita yg simple & ringan jer..
pelakon..semua pun best2..
mengisahkan...heroin nie....
Se Gyung,,,seorang yg bercita2 nak jadi designer
tapi..sbb kemiskinan..dia tak dpt sambung belajar ke luar negara
juts dlm negara jer & selalu menang competition
....
base in that.......dia gie minta keja
mula2 tu..sipi2 dah  tak dapat
but..
disebabkan oleh minah nie...Yoon Joo
dia dapat gak keja tu
mula2 dia nie jahat..
but lama2...dia okay gak..
Yoon Joo nie musuh heroin masa sekolah dulu
dia buat2 mcm2 nak kalahkan keroin
but heroin still menang gak

and..bila dapat peluang mcm nie..dia nak kalahkan la heroin nie..
dia nie tak pandai but..disebabkan kelicikan dia..
dia dpt jadi isteri kepada big boss tempat heroin keja
and..heroin nie keja jadi org suruhan bini boss
boleh?

hero???
lum lagi...
tapi...heroin dah penat hidup susah
so..dia minta tolong ngan heroin jahat tu
minta ajar mcm mana nak masuk ke dunia org kaya...
heroin jahat pun ajar...
dia kena cari white rabbit..batu loncatan dia untuk masuk kedunia org kaya...
and white rabbit dia...
Tommy Hong..seorang fashion designer plus match maker yg terkenal
but..rupanya..Tommy Hong nie pun sama background mcm heroin
asal dr susah....
so..dia mcm tau jer taktik heroin..so..tak berjaya

and pas tu la..dia jumpa ngan hero...
hero ... Seong Joo...
ada kisah lampau yg tersendiri..
dibuang bapa dia, ditinggalkan kekasih..sampai hampir gila
and....dengan kisah tu,,
dia bangun..tekad nak berjaya sbb nak balas dendam
nak buktikan...pd bapak dia & ex girfriend dia..yg dia boleh berjaya
dia tak percaya pd cinta sbb
bagi dia..perempuan semuanya sama..
just pandang pd harta

mula2 ...heroin ingat hero nie secretary kepada boss besar
so..dia just deal ngan dia nie jer la
and...heroin mula suka ngan hero
but..bila dia sedar ..
misi dia..rapat ngan hero sbb nak big boss dia
heroin mula undur diri..
walaupu terluka
time tu..hero pun dah suka balik ngan heroin

and......bila hero admit..yg dia la big boss
heroin ..rasa bersalah & rasa diri dia jahat sgt
but..dia cuba teruskan juga
time nie...lagi mcm2 jadi..
sakit jantung gak la Mummy Ayu tgk..
but..nak tau gak..
apa jadi....

nie kakak ipar heroin jahat tu
dia nak dijodohkan ngan hero
sbb business
but..of coz la hero tak nak..
matchmaker dia..Tommy Hong tu la
disebabkan tommy Hong nie cuba nak gagalkan hubungan hero & heroin nie
ada 1 video...yg dirakamkan tak sengaja
and..sbb video tu la..
heroin & heroin jahat jadi baik
and..last2 Tommy Hong pun ..sama geng ngan heroin nie
time tu..Tommy Hong..baiknya dia..
and.hero..
ala..makin sweet, makin romantik
and..sian plak kat heroin ..sbb kena berpura2..
apadahal..dia memang baik pun
ending...
kena la tgk sendiri
but..memang confirm la korang suka punya
sbb memang best la cita nie..

antara scene2..yg comei.....
sweet...
sedih....
romantik...
suka la...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. kita tgh 1/2 je yu masa dia try baju perantin pastu video tu hero tgk kan ..part tu pastu x tgk dah hehehe kena layan balik la nk tau ending

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...