Malang tak berbau...

ok.....
sambung pic & cita semalam petang
alkisah peristiwa yg mengejutkan Mummy Ayu & family...petang sabtu tu

petang tu..balik dr amik basikal Ian kat kedai
(kan tukar tayar semua)
Mummy Ayu, Ian & Ibu...otw la nak ke klinik kat senawang..
Ian..kena gatal2 kat tangan dia..mcm alergik but tak tahu la kan
plus Ibu pun..nak amik ubat..
kami 1 family..memang biasa kat klinik di senawang tu
sekali..dah sampai senawang dah....skt jer lagi nak sampai klinik..
Ibu dpt call dr my bro nie..Apiq..
dia kata ...dia accident..langgar divider.
dia ngan kawan dia ok..but keta teruks

Mummy Ayu ingat...ooooo.....langgar divider..skt jer kot
so Mummy Ayu ingat..nak gie klinik dulu, than baru gie kat dia
but Ibu..suruh pusing balik & gie kat Apiq
so..kami pun gie..
dia kata kat area JJ, seremban 2
so..kami pun gie...Mummy Ayu pun...laju jer & nampak keta nie....
ish..takkan la keta nie,
Apiq kata dia langgar divider jer
sekali Ibu jerit suruh berenti sbb nampak Apiq....
rupanya..memang keta tu..
astagfirullah....teruk nya keta.....
serius..memang Mummy Ayu takut & terkejut bila tgk keadaan keta nie

Ibu....lagi la..
perkara2 nie..memang tak pernah jadi kat family kami
kira pertama kali la nie
bila tgk keta.....
memang teruk..
cermin depan & cermin tempat driver..pecah
bumper..tercabut
keta..penuh lumpur
so..Mummy Ayu tanya la kawan dia, yg sampai awal dr kami..
keta terbalik ker? dia kata..ah ah
Allahuakbar.....
but.....apa2 pun..kami syukur alhamdulillah sangat2..sbb...
Apiq..takde apa2...(yg anak panah biru tu)
kawan perempuan dia...pun takde apa2..just cedera ringan jer (yg anak panah pink..terduduk tu)
kawan Apiq nie..jari ada luka sikit, kepala & kaki..lebam sikit
but mostly...dia terkejut & takut..
muka dia pucat time tu & nangis jer....
and..nasib baik brother yg jadi org tengah dlm kes nie..ok
(yg anak panah oren tu)
dia yg banyak explain..
apa nak buat?
mcm mana dah deal?
sbb.......
keta nie budak perempuan tu yg sewa 
pas tu........hujan, jalan licin,
bila keta tu dah lost control tu..
Apiq tolak kawan perempuan tu keluar..sbb dia pakai seatbelt....
yg perempuan nie plak tak pakai seat belt..
tu yg kawan dia luka skt2 tu..
and..satu lagi...nasib baik takde melibatkan kereta lain.....
so......brother yg tukang deal nie....
banyak tolong la..
deal dgn org yg kasi sewa keta tu..
jenuh gak la...
sapa tak marah kan keta dia accident
pas tu...
balik....Mummy Ayu bawak Apiq & kawan dia balik umah..
kena ngadap & explain kat Ayah plak...scary gak
but nasib Ayah ok...and tak marah2....
kasi diaorang mandi semua..gie klinik..for real..
check..mana2 yg sakit 
plus check Ian sekali..
pas tu...baru gie balai polis 
buat repot....
time nie ....Ayah & Didi pun ada sekali
and of coz..
my hero & my princess.....
masing2 dah letih & ngantuk...
mana tak nya..dah kul 11 lebih
so..kami balik dulu, tak tunggu settle pun
balik ngan Ayah..
Didi stay ngan Ibu & diaorang
kul 12 lebih baru balik dr balai...
Ian & Iris dah ..... zzzzzzz
dekat nak kul 1 pagi jugak la..kami baru sampai rumah
penats....
dah la esok paginya..Ahad dah ada plan.....

moral of the story...
nie pengajaran & pengalaman untuk masing2...
nak buat apa2.....kena fikir panjang
jgn nak ingat seronok jer
nie kira banyak sgt nasib baik nie
kalau teruks.......macam mana?
kalau melibatkan kereta & org lain...macam mana plak?
and..paling teruk & paling minta dijauhkan..
kalau melibatkan nyawa..macam mana pulak?
emmmm......
apa pun..syukur alhamdulillah...adik Mummy Ayu ok & takde apa2..
but for now....you are grounded!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. Allah...
    Tu la kan, malang tak berbau
    Jalan licin lepas ujan lg..
    Lagi 1 kite taktau condition kete sewa tu cane kan
    Beza dgn kete sendrik yg kite biasa bawak
    Tu sbb kene double hati2 lagi..
    Alhamdulillah tak apa apa..
    Klu cedera masuk hospital lain plak kesnya nnt huhu

    ReplyDelete
  2. teruk juga kete tuh mummy...
    nasib baik tak ada apa-apa..
    jalan licin..

    ReplyDelete
  3. tgk kete mesti pk org dalam tu cedera teruk kan ..mujur la xde apa2 kecut perut bila nampak xcident ni ..

    ReplyDelete
  4. teruk gk tgk keta tu kan..

    alhamdulillah org tk teruk...malang tk berbau katanya...

    ReplyDelete
  5. teruk gak kete tu...
    nasib baik takde pape kan..

    ReplyDelete
  6. mmg teruk sangat keta ni...syukur takde apa2 yg terjadi....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...