Semuanya kembali seperti biasa..

hari ni kan dah mula sekolah mcm biasa
so...semuanya kembali mcm biasa..
bangun kul 5.00 am....
masak kan bekalan for Ian & Iris bawa ke sekolah/ tadika
5.15..kejut Ian, mandi & siapkan
pas Ian dah siap, baru Mummy Ayu plak bersiap...
kul 6.....gerak gie uma Ibu dah...
pagi nie...bawak bekal sausage jer
tiap2 malam..biasanya Mummy Ayu akan tanya diaorang
esok nak bawa bekal apa?
jawapan biasa...sausage, nugget, nasi guyeng, roti telur
so..menu Mummy Ayu pun, antara tu jer la...

Ian..memang since start sekolah hari tu .. tak pernah miss bawak bekal
tapi duit pun, belanja gak
sbb..
bekalan..untuk rehat waktu pagi
and..waktu lunch sebelum KAFA tu..Ian akan beli makanan kat kantin
menu dia..keropok lekor, donut, nugget plus air
and Iris plak..
kan tadika memang ada siapkan makan
but..
Iris kan princess, manja plus ngada2
so..Iris memang tak makan foods yg tadika dia sediakan
boleh?
sejak dr mula2 tadika lagi
so.....bulan lepas, masa Mummy Ayu cuti tu..
Mummy Ayu pun tanya cikgu tadika Iris plus minta izin la
boleh tak Iris bawak bekal dr umah?
and cikgu dia kata boleh
sbb kesian gak....kengkawan dia makan
but Iris..tak nak makan
so..sejak tu la .... Iris pun sama bawa bekal ke tadika
serba salah gak la
sbb ...Iris sorang jer yg special...bawak bekal
and risau gak, takut ada budak yg tgk...
aik...dia makan lain, Iris makan lain
but...what to do?

so..itu la kisahnya pasal bekal nie....
kengkawan mcm mana plak?



mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Rajin akak bgn pg2 utk ank2
    Elok pun kan bwk bekal dr umh

    ReplyDelete
  2. kalo sy bawakkan juga..sian dia x mkn.bwk simple2 jer janji dia nk mkn..budak2 lain tengok2 pun perut diorang kenyang..hehehe.x leh nak salahkan iris sbb dia x nk mkn mknn tadikan..kadang ank sy pun tgk menu jugak..tiap balik tadika tanya tadi mkn apa..

    ReplyDelete
  3. ya t sara dah darjah satu mmg kena bawa bekal gak la...lagipun sekolah cino ni kantin orang cina kan....tapi ya masak kt tmpat keja je la...

    lagi awal anak2 ayu bangun yer....malam mst dorang semua tido awal kan...

    ReplyDelete
  4. mmg rajin la ayu nie
    kol 5am dah bgn

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...