My Girlfriend is Gumiho


ok...meh layan cita korea lagi
nie satu lagi drama korea yg Mummy Ayu baru abis layan
mula2..ingat cita nie tak best
but...bila google....baca sinopsis dia...emmm..not bad
so..layan la....
and..baru abis semalam...
kesimpulannya.memang best!!!
cita nie ada 16 episod.....
mengisahkan....heroin nie..kena sumpah,kena kurung dlm kuil
satu hari..hero nie muncul...
and lepaskan dia dr sumpahan
nak jadi cerita lagi..heroin nie sebenarnya gumiho which mean..serigala jadian
nak lagi teruk.dia ada 9 ekor
ha......so..bila dah lepas dr sumpahan, heroin nie dok follow la hero nie
and..dia dah selamatkan hero dgn masukkan bead dia dlm badan hero
kalau tak hero...mati
so..disebabkan terhutang budi..hero terpaksa la attach ngan heroin
heoin plak..jatuh syok ngan hero
and nekad nak bertukar jadi manusia
time tu plak..
muncul plak mamat nie
dia ni jahat tapi berpura2 baik
mula2 ...dia nak bunuh heroin sbb dia tau heroin tu gumiho
tapi......disebabkan sejarah silam
dia pun pura2 konon tolong heroin utk jadi manusia
heroin pun percaya
dgn syarat..dia kena biarkan bead dia dlm badan hero..100 hari
pas tu..baru amik balik bead tu...
tapi..dia tak tau muslihat mamat jahat tu..
bila heroin amik balik bead tu dr badan hero, hero akan mati
and..kalau dia tak amik balik bead tu..dia pulak yg akan hilang
pulak...
hero tu plak perlukan bead tu utk dia berlakon dm cita action dia
dlm masa 100 hari tu
mula2..hero tak suka
but lama2 dia suka & masing2 suka sama suka la
and..bila dah happy..masing2 dpt tahu muslihat mamat jahat tu
kesian sgt time tu
sbb masing2 sanggup korban kan diri masing2....
time tu baru nak happy2..
and..bila dah cukup 100 hari...
time tu pun sedih sgt
Mummy Ayu dah standby tisu dah
takut hujan kan
hero terpaksa lepaskan heroin pergi 
sbb dlm tempoh 100 hari tu,
heroin punya ekor satu2 hilang
and...badan dia tak cukup ready nak jadi manusia
sedih sangat2 time tu

emm..belum abis lagi......
lepas dah lama gak la
hero pun dah jadi pelakon popular..
ntah macam mana ntah...heroin boleh muncul balik..
happy sgt
sbb happy ending kan
but dia still lagi gumiho but tinggal  1 ekor jer
apa pun..suka sbb happy ending

wah..cita nie Mummy Ayu cita sampai abis plak yer..

bead tu..tak tahu nak explain mcm mana,
cita nie best...part heroin jadi gumiho tu...kelakar pun ada
bila heroin nangis..cuaca yg cerah.boleh jadi hujan
so..bila hujan tetiba tu..hero tau la gumiho tgh sedih..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. cite ni dh lama ditayangkan kt korea tu tahun 2010 tapi cite ni mmg best n salah satu favourite cite korea kesukaan sy hehe jln cite die sgt sweet..

    ReplyDelete
  2. oooo,nak try tgk la cite ni...biasa ayu tgk cite ni kt mana....beli cd ke

    ReplyDelete
  3. sib baik kita dah layan abis drama ni..skang dok layan love rain...eh rasa encem plak hero drama ni...hahaha

    ReplyDelete
  4. ade gak layan vcd cite ni last year.. tp cat ci lut at at ja..langkau2..

    haaa kena kutip blk ni tgk blk...mcm best jek ending dia. :)

    ReplyDelete
  5. lama dh tak layan citer korea... sy suka layan drma korea kt al-hijrah tu.. best juga.. hehe..

    ReplyDelete
  6. Saya tgh layan citer ni la kak
    Kat tv8 die tayang kul 3 ptg setiap hari

    ReplyDelete
  7. best...kat tv de main..tahun lepas kot...

    ReplyDelete
  8. cte ni best gile.. that girl sangat cantik...

    kite ade banyak cte korea sampai external hard disc penuh ngan cte korea je... eheheheh...

    suke kat mamat jahat tu sebab encem!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...