Rombongan mengejut tadika Iris semalam

Semalam.....tengahari as usual....call Ibu jab
and Ibu kasi tau...tadi pagi tadika Iris buat rombongan
what.....of coz Mummy Ayu tergezut kan..
mana tak nye....
talde pun surat inform nak buat rombongan
plus...mana surat minta kebenaran
?????
rupanya Ibu dah tergezut awal2 and dah serang cikgu tadika Iris dah...
jawapan cikgu dia....
nie rombongan tak plan pun...
kalau nak buat surat semua...lambat
boleh??
emm...cikgu tadika ni nak kena ni
takpe...tunggu....
kali ni..Mummy Ayu kasi chance...
kalu dia buat lagi....siap la
mula Ibu pun risau...
plus Iris pun tak nak pegi
but...ada sorang mak kawan tadika Iris..
dia pun follow, 
so...Ibu minta dia jagakan Iris
So......ni la hasilnya......
Iris gie la rombongsn tadika utk pertama kalinya
(Ian dulu masa tadika kan mana ada rombongan)
and...oleh sbb Ibu dah biasa ngan mak kawan tadika Iris tu..
Ibu sempat kirim camera..utk snap2....
he he he..cayalah Ibu...
menyokong Mummy Ayu sbg blogger
plus Ibu pun minat gak snao2 nie..
and.nie la hasilnya
(kalu tak..sure takde gambar punya)
Iris ngan kengkawan tadika dia..gie muzium Negeri Sembilan..
memang dekat sgt pun..
dlm 10 minit oun.tak sampai rasanya naik keta
tu yg diaorang selamba jer buat plan mengejut
Iris ngan kengkawan dia...
tak ramai sgt pun.....
yg Cikgu..2 orang plus 2 org parents
4 orang jaga budak2 tadika ..ramai nie...ok la kot
masing2 excited..
sbb nie rombongan kali pertama
and.mcm Iris..memang kali pertama
kat muzium tu ada pameran peralatan shooting kat hollywood
tu yg diaorang excited nak bawak bebudak tu..
Iris ngan..enn...apa tu..He Man ker?
Iris with Harry..nie la anak kpd mak yg tlg jagakan Iris tu...
alahai..jauh beza saiz korang sayang ooi..
padahal..sama jer baya..5 tahun
nie..Iris ngan kawan dia
tak tau la sapa nama plak..
wah..bukan main lagi korang berdua pose..
nie...kat rumah tradisional mana tah..
Iris cerita..
"Mummy..rumah dia lama, 
ada tangga..
Iris takut nak jalan sbb mcm tak kuat jer"
he he he..
cute jer
but...Iris memang seronok & have fun la ikut trip nie
Iris ngan kengkawan dia lagi.....
see....their have a lot of fun!!!
nie class tadika Iris yg ikut rombongan tu semalam
with 2 org cikgu diaorang..
Cikgu Melor & Cikgu Ain
..mana Iris???
tu..yg anak panah tu..
sebelah Cikgu Ain...

# reaksi Ian....
"Mummy, Ian nak ikut jugak..
Ian tak pernah pun pegi mcm nie"
alahai...ye la..nanti kita ajak 

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. mamat topeng kaler itu dark Vader
    watak dalam star wars
    ehehhe
    ngape dlm muzium ade watak filem?!
    keh keh keh
    tpi kujat la
    main redah je pergi

    ReplyDelete
  2. ayu, iris 5 thn ke 6 thn ehh? elok je dia ikut rombongan tu.. dan nmpk budak2 tu sgt behave.. tak ramai senang cikgu nk handle

    ReplyDelete
  3. Seronok tgk budak2 g jenjalan rmai2 gini.. Riuh gamat..tpi comei... Heehe

    ReplyDelete

  4. seronoknyer iris.. tu yg best masuk kemas ni

    ReplyDelete

  5. seronoknyer iris.. tu yg best masuk kemas ni

    ReplyDelete
  6. Mana nya tak terkejut kan... tk ada surat mintak izin bwk jalan... huu,,,

    Apapu , anak2 nmpk sgt happy tuuu... :-)

    ReplyDelete
  7. Mak aih.. Naseb baek dekat
    Tp ofkos kene ada permission dr parents kan?
    Apapun iris hepi jek tu

    Tu patung darth vader citer star wars tu kak ayu

    ReplyDelete
  8. iris nampak dh besar sangat bila pki uniform ni....
    sepatutnyer mmg kena ad surat kebenaran....

    ReplyDelete
  9. iris nampak dh besar sangat bila pki uniform ni....
    sepatutnyer mmg kena ad surat kebenaran....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...