Kuala Lumpur International Book Fair 2013

walaupun cedih2..
happy of oc happy
sbb berjaya gak menjejakkan kaki ke PWTC tahun nie
utk book fair...
ma acih to Nett!!!!
entrance..
dr luar lagi nak nampak org ramai
emm...
sampai2 jer..
Mummy Ayu & Nett terjah cari karya seni punya booth..
kat dewan melaka....
sekali tgk..lum masuk pun dah ramai org...see....
memang pack & padat sgt..
nak jalan pun susah
bt kitaorn masuk gak & meneruskan misi...
cari2..kat rak2 buku yg ada...
memang banyak novel & novel2 baru pun ada...
but...yg dicari ..still tak jumpa
and..ada rak yg dah kosong
ala......dah abis ker?
sekali Net suruh Mummy Ayu tanya ada sorang tu..dia tengah pegang novel yg Mummy Ayu cari tu..
"amik kat mana yer novel tu?"
"kat bawah sana, but time saya amik pun tinggal satu nie"
ala.........
but still tak nak putus asa..
gie tanya staff kat situ plak...
and jawapan yg dterima..
"novel My Precious Iris dah abis stok utk hari nie"
"esok?"
"esok....kena tunggu boss cakap apa dulu"
"bila boleh start order online?"
"maybe dlm minggu ke 3 bulan mei"
OMG..lambat lagi tu..
but..what to do...
ramai yg lagi awal
nak beli novel karya seni
but.....
as you all can see..
ramai sgt org
and bilik melaka tu tak besar mana..
plus dgn yg nak dapatkan tandatangan Melur Jelita lagi..
memang ramai sgt
so...kami pun kuar jer..
dapat la nampak Kak Melur Jelita dr jauh
but..orang memang ramai
so..kami just pandang novel karya seni yg melambai2.
and..kuar...
merawat hati di booth..
kaki novel...
Mummy Ayu.....
dok pilih2..mana nak beli..
kak novel...kasi diskaun yg menariks..
ada novel2 lama...just RM 10
bagi novel baru...diskaun RM 6 
and..ada novel yg baru tak baru, lama tak lama.....diskaun RM 7
Net......pilih jgn tak pilih..
pas dah bayar..
kami ke hall karangkraf plak...
banyak gak novel kat sini
tapi Mummy Ayu memang slow skt ngan karangkraf sekarang nie
plus kali nie..takde diskaun
diaorang kasi pakej..4 buah novel RM 80
and..ada yg 4 buah novel RM 67
so..kena betul2 pilih 
takut terbeli yg tak best plak
so.....Mummy Ayu tak beli pun..

and..hasil shoppingan novel tahun nie
agak merosot berbanding tahun lepas...
1 bag plastik jer

sebelum pegi..
Mummy Ayu memang target nak beli..
My Precious Iris from Karya Seni
and...from Kaki Novel....Giler Kau? & Gadis Edisi Terhad
and...
hasilnya...
dua2 novel dr Kaki Seni ... Mummy Ayu dapat
less RM 6 each..memang jimat la
sbb kalau beli online dpt less RM 4 each
plus sebuah lagi novel baru from kaki seni
and....from Karya Seni...none..

kesimpulannya..memang best
cuma..to karya seni..next year buatkan kat bilik besar skt
sbb bilik you all...memang hot & sambutan yg panas..
esok..ada artis2 dtg..lagi panas tu..

harap2 tahun depan leh terjah lagi...
:-)

pas balik dr situ..
Mummy Ayu & Net gie lunch plak
tempat..best sgt
will update later..
:-)






mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Sama juga. Kita sampai lewat...dalam pukul 1 tgh hari. Ada budak yang nangis cakap kat tepon MyPI dah habis. Kami shopping kat KN juga. Terperanjat sebab novel Status Hati : Dia Milikku dah keluar, walhal ikut schedule, bulan 5 nanti. So, dapatlah merawat hati yang kecewa.

    ReplyDelete
  2. Bestnyer dpt terjah pesta buku... Ila dah nl novel giler kau tu..tp lom bc lg... Bc novel yg nipis2 dulu

    ReplyDelete
  3. baru jee blk td he he jgn marah ..i dpt beli novel kak melur...:)..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...