Sungkyunkwan Scandal

okay nak review cita korea yg Mummy Ayu baru abis 

Sungkyunkwan Scandal


cita nie best.....memang layan
plus kelakar
ada gak part romantik
and..paling banyak...cerita pasal persahabatan
best best!!!
cita nie mengisahkan...heroin nie...
dia terpaksa menyamar jadi budak lelaki
untuk bela nasib family dia
and dgn bantuan hero.....
dia dapat masuk sekolah Sungkyunkwan tu
sekolah nie khas untuk budak lelaki & di train untuk jadi pegawai kerajaan
sbb dia masuk sekolah nie..
~ dapat elaun & dapat bantuan perubatan untuk abang dia yg sakit
(dia masuk sekolah tu pun guna nama & personaliti Abg dia)
semua pun tak tahu dia perempuan
cuma sorang senior ni...ada saspek dia perempuan
but dia banyak tolong gak
and at last.jadi geng & kawan baik ngan heroin tu
but...senior ni..bukan hero
(but comel &jambu kan dia..he he eh)
and..sorang lagi senior....yg mula nya ala2 samseng & ganas
but turn out pun..baik
and..dia yg mula2 dpt tau rahsia yg heroin nie sebenarnya perempuan
dia nie..tau heroin perempuan but 
heroin tak tau yg rahsia dia sebenarnya dah kantoi ngan senior dia nie
and..bila dia dpt tau heroin tu perempuan..
dia punya lawak...
and..dia banyak tolong heroin, tolong coverkan rahsia heroin
and...mcm2 la dia tolong
sbb..dia pun rasanya dlm diam suka ngan heroin 
but....dia pun bukan hero

and..hero dlm cita nie....
hero yg sama dlm rooftop prince
hero nie..memang dr awal suka ngan heroin
and
heroin pun..dr awal memang suka ngan hero
so..takde la kisah cinta 3 segi or 4 segi
cita nie mengisahkan....
4 org sahabat nie....
dpt perintah dr raja
cari surat rahsia...
and...dalam nak cari surat tu..
mcm2 halangan yg dihadapi....

yg jahat dlm cerita nie...
ada sorang student tu..try nak jatuhkan diaorang...
sbb dia jelous & tak puas hati ngan hero

but ending..of coz la hero yg menang

cita nie best....sgt2 best
~ tak boring langsung
~ kelakar, byk scene yg kelakar
~ and suka sgt ngan friendship diaorang berempat
walaupun masing2 lain2 perwatakan diaorang
so...to kengkawan...leh la tgk cita nie, memang layan la.

# sowie la sbb nama2 diaorang memang tak ingat plak...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. suka dgn hero tu lepas tgk the Rooftop Prince
    jambu2 dorang tu kan

    ReplyDelete
  2. kita dah nengok drama ni...
    back to back sehari suntuk tu...hehehe...

    sejak tu jatuh chenta pada yochun tu...
    tu yang sanggup nengok drama rooftop prince tu...hehehe

    ReplyDelete
  3. terujer nak tengok..nur suke hero ni..die group DBSK dulu...huhuhu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...