Main masak masak kat opis.....best!!!

ok..lunch hari nie
Mummy Ayu tak kuar mamam pun
btw..my BFF Notti Netti tu cuti 1 minggu
gie holiday ngan family..sunyi sepi je..
agak2 esok ada date tak kami nie...
so..ari nie kami main masak2 kat opis...
masak apa?
he he he
simple simple jer...
mula2 takde apa...
pas tu ada..
siap ada extra bowl lagi
so...leh agak apa yg kami masak & makan kan...
buat iklan sos cili ke adik..?
air oren pun dah siap
ais banyaks tu..sedap...
pinggan & garfu pun dah ready...
so bila dah siap....serang....
kali nie bukan perkep je
ada gak....jejaka2 yang join kami
cuma kurang kick sbb sos takde
tu yg belasah cili sos jer..
kat opis nie
semua memang suka posing
so...banyak je posing2 kami...
kat opis nie..Mummy kira yg paling senior
nak kata paling tua tak leh..sbb lum tua lagi
he he he..
kira yg lain2 semua ni adik2 la..
(bgn KTA la....yg pegawai..memang ramai lagi tua..)
posing lagi....
dan lagi....
dan lagi....
time nie pinggan dah licin
tgk ada gak yg join kat belakang kami...
he he he...
antara jejaka yg join...
elok jer makan...
nie dia makanan kami
Steam Boat Express
sbb pagi tadi mucul idea
terus collect duit
kuar beli bahan
pas tu masak....
apa pun yum yum & meriah!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

13 comments:

  1. ya allah...meriahnya....kalau hari2 camni...leh jimat tuh...xyah kuar duit gi lunch...

    ReplyDelete
  2. rajinnya masak kat opis...best klu dpt geng2 yg sekepala cam tu

    ReplyDelete
  3. adoi, tingin lak nk mkn stembot huhu.. tp mkn2 kat opis camtu meriah kan.. kdg2 xsangka leh tambah 2 pinggan hehe..

    ReplyDelete
  4. salam ayu, amboi rajin nyer masak2 kat opis.Bos tak mareee ke?

    ReplyDelete
  5. bestnyer mkn steamboat!!! i loving it!!!

    ReplyDelete
  6. Ayu dah buat sy teringin nak mkn steambot. nak kena pergi cari bhn2 ni.

    ReplyDelete
  7. bestkan msk2 dgn opismate,dulu kt opis lame kitorg slalu masak2 nih..

    ReplyDelete
  8. wahhh..bestnye..leh masak2 kat opis..hehehe..nmpak steamboat simple jek..tp makan ramai2 mesti best kan..=D

    ReplyDelete
  9. wahhhh..meriah!Memang seronok kalau buat makan ramai2 kat ofis nih :)

    ReplyDelete
  10. Su ~ sedap..makan ramai2 lagi sedap..

    Ayu ~ betul3x

    niza ~ tak de la selalu..sesekali jer..

    Lina ~ tu la...nasib semua sekepala..so jadi ajer..
    alycia ~ tul tu, makan ramai2 memang seronok..

    BSB ~ boss tak de ...gie jadi panel seminar, tu yg line clear tu..he he he..

    Iela ~ :-)

    transformed housewife ~ senang jer...tapi best..


    mama maryam ~ memang meriah...

    lily ~ tu la..best!!

    Kauthar ~ memang meriah..

    mekda ~ sedapppp...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...