Mummy....kita nak gie mana nie?

ok..sambung lagi..
(lambat tul nak upload pic ari nie..
dah kecikkan pun lamata jugak)
so...pas mamam b'fast...
kami pun gerak ke destinasi seterusnya...
Ian dok busy..
"kita nak gie mana Mummy?"
"suprise la.."
"ala..Ian tak suka la suprise"
(ayat sbb nak tau gi mana)
Iris..relax je...tak kisah gie mana..janji jalan..
3 of us..
tapi sbb Iris nampak sipi2 jer
amik berdua ngan Iris jer
Daddy tgh drive
dah sampai.....
Ian suka sgt bila sampai kat sini
and
Iris pun suka jugak
(walaupun bukan tau pun..he he he)
kami ke sini....
ZOO NEGARA....
mula ingat nak ke Aquaria (sejuk sikit)
tapi Daddy nak ke zoo
(Daddy memang suka gie zoo..tgk binatang2)
Mummy ikut ajer....
my hero...posing dulu..
amik gambar ngan tiger
Daddy tgh beratur beli tiket
mujur wakti kitaorg sampai tu
tak ramai sgt
dalam kul 11 lebih...
3 of us....
the only family pis...4 of us..
driver bas yg snap kan
tu pun tgk Iris pandang ke arah lain...
ok ajer la tu...
tak larat nak jalan..so naik bas separuh, jalan separuh..
pas tu naik bas, pas tu jalan...
Ian seronok sgt..
sbb memang dah lama dia ajak gie zoo, bird park...
Iris pun leka....
tgk mcm mcm binatang...
zirafah....
gajah....
bangau...
than kami turun kat stesyen 4
jalan...kat kawasan...
singa...
and paling best tgk...
tgk apa tu Iris???
(org lain bawak DSLR..syok je shoot...
Mummy Ayu bawak camera auto jer..he he he)
HARIMAU...
tgh berendam...
yg nie plak anak rimau..
katanta dalam 7 bulan...
3 ekor....
tgh mamam..
nampak tak kaki apa tu..tergantung...
pas tu rimau main2...
nie Ian..test mengaum...mcm rimau..
Iris leh ker???
lagi besar mulut Iris..
he he he....
----

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. wah sonot pi zoo, kalo kita pi sama2 leh la dapat tiket free, next time pi sama2 ek baru meriah sikit

    ReplyDelete
  2. budak-budak memang syoklah masuk Zoo kan? banyak binatan..tapi tak larat plak nak berjalan dlam tu..kena naik bus gak

    ReplyDelete
  3. mummy ayu : kalau pegi sana kena cr kasut yg sesuai ek skt kaki nk jln jauh tuh

    ReplyDelete
  4. seronok bawa anak2 jln p zoo. bulan lepas kita bawa humaira p zoo.

    ReplyDelete
  5. wehoo, bestnye..dah lame tak gi zoo negara..last pg mase sekolah, uwaa..sedih nye..

    ReplyDelete
  6. lama dah alycia xgie zoo.. ingt masa kecik2 dulu kot hehe.. tingin gak nk bwk adam..

    ReplyDelete
  7. cute betul iris..bestnya pergi zoo.mesti anak2 seronok tengok bermacam-macam jenis binatang kan

    ReplyDelete
  8. Wow jalan2 gi Zoo ye..saya ni yang lemah kalau gi Zoo anak2 tak nak naik tram tu nak jalan..mummy dia ni malas bab tu la..huhuhu

    ReplyDelete
  9. bagus bawak budak2 gi zoo...banyak ilmu yg secara tak langsung diaorg dapat..

    ReplyDelete
  10. hurmm..tunggu aisy besar sikit nanti nak bawak jugak gi zoo..sekarang kalau pegi pun tak faham apa2 lagi

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...