Mamam jom....comot2!!!

lagi cita time weekend lepas...
pic snap on saturday
time nie tgh layan big apple
yg Mummy tapau time lunchdate ari tu
my little princess yg bam bam..
ini budak memang kuat makan
suka sgt tgk dia makan...
plus dia makan..almost apa saje...
nak jadi cita 2 malam sudah (malam isnin)
dinner..biasanye balik keja..
Mummy tukar baju tido Ian & Iris
masak..mandi..solat..
pas tu baru suap diaorang makan..
so...makan..Iris nak suap sendiri..
ok..as usual..berterabur..
dia makan abis..
Ian makan..tinggal sikit...Iris abiskan
pas tu ..Mummy makan..
pun Iris join jugak..and nak abis tu..dia nak lagi
so..means..
Iris punya..dia abiskan
Ian punya..dia abiskan
Mummy punya..pun dia abiskan
tu pasal la dia makin bam bam...
ada the night before tu..
Ian makan sikit je..asyik tak nak
Iris.."nak..nak.."
bagus tul...
suka tgk dia makan
pas tu..ada satu malam tu...
siap ngigau..
"nak ayam..ayam..."
mata pejam nie..
Mummy tgh malam pun gelak..
ngigau pun minta makan
lawak tul...
yg hero mummy sorang nie..
tgk menu dia
kalu sardin..laju
telur guyeng..laju
tom yam..laju
ayam kunyit..laju
and kalu menu yg dia minta tu...
memang dia akan bersungguh2 makan
so..selalunya balik keja
Mummy akan tanya Ian...
"malam nie nak makan apa?"
mcm malam semalam
Ian request..ayam kicap
so..masak..2 kali dia makan bertambah
suka..penat masak pun hilang
bila tgk anak berselera makan..kan?
Iris..tak yah ckp...
as usual..dia makan..abis..
kacau Ian punya plak...
pas tu Mummy makan pun join....
pas tu..nenen..zzzzz

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. cedapnya dia makan.. smpai comot2 mulut tu..
    tp maintain cute!!

    ReplyDelete
  2. bestnyer kalu anak suka makan ni... kalu alya... aish satu rumah kena kejar kalu time nak suapkan die... heheeh

    ReplyDelete
  3. hiks..comel je iris mamam..comot2..

    ReplyDelete
  4. bagus la iris nk makan .. si farrihin pon da pandai memilih time makan.. da besar kot dia..

    ReplyDelete
  5. ahaha
    ayu ko thu tak bile aku bac part Iris ngigau nak ayam..
    setot pernh pun gitu.
    malam dia tido pastu ngingau duduk..
    tanagn letak kat mulut (tpi mata pejam),siap cakap:
    'ibu,sidap makan.aqin makan sidap.hmm!hmm!'
    kitaorg berdua bantai gelak jer sbb pas ngigau tu dia tido balik tpi mulut mcm mengunyah!
    ahahaha

    ReplyDelete
  6. sedapnya.. saja je nak bagi kita ni teringin nak makan juga ye/..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  7. Lya ~ tu nasib tak kena baju..

    Me_Lina ~ nie tak kena kejar, tapi bersepah la..

    suziey ~ :-)

    Fida ~ tu la..kita pun rasa mcm tu la..

    Ayu ~ aku pun gelak baca komen ko nie..lawak tul..

    nur ~ he he he..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...