2 tier mini cake for wedding..ok tak?

seronok sgt last weekend
sbb semua projek/ plan yg dirancangkan berjalan dgn lancar
antaranya ialah....

baking kek tecik comel nie
emmm..nie plan nak kasi masa wedding my bro nanti
tapi bukan la semua org
maybe untuk meja pengantin
ok tak?
yg mana cun?
yg pink ker yg blue?
tema dia memang biru la
tapi sbb riben yg Mummy Ayu ada color pink
so..letak la bunga tecik pink
1st time buat ni
mula2 tu takut gak
sbb takut tak jadi
but..alhamdulillah.
success gak walaupun tak de la kemas sgt
mula2..bakar kek coklat tu dlm tray mcm nie
pas tu potong ngan cutter2 bulat2 mcm nie
pas tu baru la deco2.....
yg pakai fondant tu buat dua jer
yg balance2 tu Mummy Ayu topping ngan choc jer
pas tu tabur la manik2 tecik
dah siap tu....
budak 2 org nie
sibuk gak nak potong2
nasib lilin takde
kalu tak
mau gak diaorang nak tiup lilin bagai
emm...cedap Mummy

dah lama tak baking choc cake nie
nasib jadi..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. cantik2nya ayu!!
    susah tak nak buat?!
    ade teknik tak ajo?!
    nak try jugaklah buat
    adik aku pun bakal kawin nti insyaa Allah

    ReplyDelete
  2. la...comei je...ingat kan besar tadi...tp apa-apapun mmg comei...syg nak makan..

    ReplyDelete
  3. Comelnyr kek mini tu, kretif la idea mummyayu nk letak atas meja pengantin, mesti tetamu dtg dekat2 meja nk tgk kek mini tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Cute jer kek tu, nmpk sedap..

    p/s: Jom lwt shopping blog sy. http://sofiesyacollection.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. a'ah..
    igtkan besar, rupenye kcik molek je
    sayang nak makan
    cantek!comel!
    tapi rugi gak kalu tak makan
    sbb mesti sedap tu, hehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...