Toll takde letrik???

assalamualaikum..
morning kengkawan..
pagi nie..ngantuk plak
semalam tido lambat sikit
terlayan movie plak
so pagi nie......zzzzzzz la
okey..nak cita pasal semalam petang
time balik keja
naik bas semua ok
sampai kat tol seremban
tetiba jam
ada la dlm 10 - 12 keta depan bas yg Mummy Ayu naik tu
ada ada 3 lane...semua tak bergerak..kecuali lorong touch & go tu
aik.....napa nie?
(bukan pic sebenar..tq cik google)
lama gak la..tak gerak2..
driver bas dah bising2...
dengar dia call kawan dia..sapa tah
tak lama tu kawan dia call balik...rupanya power trip kat toll tu..
semua system down
tu la pasalnya
nampak la 2,3 orang orang toll tu..kuar masuk...
ada yg naik motor
memang kelam kabut gak kejab
dalam 15 minit pas tu baru ok
tapi...
ada yg tak sabar
~ ada satu keta..himpit ikut kat lorong touch & go..lepas plak tu
~yg potong2..jgn cakap la
sbb lane by lane yg okey
lane yg mula2 okey..lane bas Mummy Ayu
ada la lori & keta yg cilok
driver bas dah hangin dah
entahlah
nasib dalam bas..air cond sejuk jer
so..no hal la
tapi ada satu keta nie
india..punya la kurang ajar
mentang2 la naik keta besar
mula2 dia gie lane touch and go
kawan dia dah siap turun..nak bayar
mana leh lepas
sbb bukan pakai kad
dah kat lane touch & go tu jam kejab
ada la org PLUS tu..explain.and minta kasi laluan kat keta dia
sabar je la....
and kawan india tu siap renyuk kan kad toll tu
and bayar ...jalan kaki jer kat toll tu
kawan dia yg drive
punya la kurang sopan
orang lain pun jam gak..boleh jer sabar
tak tau la kalu dia nak cepat..ada kecemasan ker
tapi still la tak polite
and of coz ramai yg tengok kan
apa pun..pas tu semua jadi ok
tapi jam..confirm panjang punya la kat belakang

~~~~

panjang plak entry pasal toll pagi nie
ingat nak snap2 semalam
tapi segan la plak sbb dalam bas
nanti org ingat apa plak
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. hehe xpenah lg pengalaman tol xde letrik
    tp wayang xde letrik penah hehee

    ReplyDelete
  2. tak pernah rasa lg tol takder letrik

    ReplyDelete
  3. tulakan..kadang-kadang dalam situasi tertentu segan nak snap pic kan..takut orang kata beria nya dia ni...

    ReplyDelete
  4. ooo mcm ni upenye bila dkt tol xda letrik yer.. br tau..hihi

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...