Dapat surat amaran???

hah...ni la entry panas yg Mummy Ayu kata tadi tu
dapat surat amaran dr cik anon..
pic snap semalam petang balik keja
balik keja tgk ada kertas kat keta nie
bukan keta Mummy Ayu pun
tapi parking dpn umah Mummy Ayu
so...dgn busy bodynya
Mummy Ayu gie curi curi baca
nak snap pic tapi ada org lalu lalang
so..baca je la....
and snap pic atas tu pun dr jauh...
lebih kurang mcm nie la bunyi
"Kepada pemilik kereta
Jgn parking keta anad di depan rumah saya
kalau nak parking, parking kat kat kawasan LRT sana.
Ini amaran terakhir"
lebih kurang mcm tu la
Mummy Ayu pun heran..
nie area umah aku, kenapa lak org lain yg bagi warning
emm..pelik kan?
nampak tak...keta waja itam tu
kan area dpn umah Mummy Ayu
malam sikit Didi balik
ingat nak turun amik gambar pic kertas tu
sbb malam..org tak perasan sgt
keta tu dah tak parking kat citu
plus ..luar kawasan pagar
tak leh la nak booking2 parking..
sesapa pun leh parking..bukan bayar sewa pun
betul kan?
apa pendapat korang????

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

12 comments:

  1. Betul tu betul.. apa hak dia nak kasik amaran.. bukan depan umah dia pon.. kalau depan umah sendiri.. boleh lar nak marah.. mesti orang tu ingat mummy ayu yg kasik surat tu kan.. dah org lain kasik tanggapan buruk pulak kat kita.. tak best lar kan..

    ReplyDelete
  2. aidiena ~ tak terpikir pun yg owner keta tu akan pikir ayu yg kasi surat tu...alamak...!!

    ReplyDelete
  3. salam mummyayu: Nie mesti kerja org yg tak ada kerja....saja nak cari pasal ler tueee..

    ReplyDelete
  4. isssh macam ayu plak kasi surat amaran tu ye..huhu..

    tmpt awam, mana bleh chup chup plak kan..

    ReplyDelete
  5. tu lah ..sekali org ingat mummy ayu yg tulis surat tu...huhu..

    tapi tu lah kan..apasal pulak org lain yg lebih2 nak warning ni..hehe

    ReplyDelete
  6. mcm la prg blok umah dia kan
    gile bz bodi hehe

    ReplyDelete
  7. betul la ayu..nanti owner tu pk ayu yang bagi..padahal ayu tak kisah pun kan...tapi sape sebenarnya yang tulis?? neighbour ayu ke?

    ReplyDelete
  8. silap ari bln, org tuh ckp ayu yg bg surat tuh...

    ReplyDelete
  9. BSB ~ ye la...saja2 cari hal aje..

    mamalieyna ~ tu la..ntah sapa2 punya keja tah...bukan parking dpn pagar umah dia...tu ye la kena marah..

    Ayu ~ itu la...

    Nana ~tau tak pe..musykil tul..

    ReplyDelete
  10. xsuka btl klu umah dkt ngn kwsn pakign awam..msti kena tempias gk..klu kita marah..hahhaha:p ye la semak la..hehe..agk selfish disitu:p

    ReplyDelete
  11. ish..tak patut sungguh laa..ape da punye orang..

    ReplyDelete
  12. betul2 setuju sape2 leh parking, kalo kat aprtment kita diaornag suka double parking lagik la haru tiap2 pagi kena tolak kete orang len, tension tol la

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...