Iris & Ice Cream....

as salam
morning kengkawan semua
lambat lagi buat entry pagi nie
siapkan boss nak gie meeting,
pas tu gie mamam sarapan jab
tapi sempat gak BW jab tadi
nie baru la siap edit pic cikit
and here we are...
1st entry of the day...
----
cita pasal petang rabu baru nie
balik keja..
diaorang sibuk mintak ice cream..
dah 2, 3 hari but ujan
takkan nak beli ice cream plak
so..petang rabu cuaca cun jer
Mummy pun beli la 2 ice cream ni
choc cornetto...
one for Ian and of coz one for Iris...
meh tgk gelagat anak dara tecik nie mamam ice cream
mula2 tu ok jer la
bila dah separuh.....
tgk...dia makan...
siap cilat jari lagi
sambil tu mata usha kat Mummy sebelah
takut Mummy marah la tu
sbb Mummy dah bising sgt
ye la...comot tu dah satu kemestian
pas tu dia leh la makan mcm tu
pas tu wet tissue plak abis...
alahai
hah...baru perasan tangan tu comot....
pas tu tak nak mamam dah
jenuh plak Mummy yg abiskan
dah la tangan nak bawak keta sebelah
nasib keta auto
sebelah nak pegang & layan ice cream tu
pas tu.....
"ajukkk...."
sbb kena marah & bebel ngan Mummy
----
tak suka kasi diaorg mamam ice cream dlm keta
kat umah pun ada lagi
tapi kalu dah 2,3 kali minta
tak sampai hati dgr anak asyik minta jer
sampai umah.....dah malam
takkan nak kasi makan ice cream mlm2...
tu yg beli jugak tu
pas tu jadi mcm nie..layan je la...
Ian???...jab lagi citer pasal hero tu plak

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. ayoo..dh pndai majuk ye iris...fra klu eskrem choc ni tak bape suka nk bg mkn, hbs koto baju..biasa bg vanila, tp klu dh takde, ttp mata je la..bg kan aje...hermmm

    ReplyDelete
  2. hihi e-ein pun ah pandai ckp "ajuk"..

    kalau makan aiskrim, boleh bertambah dua tiga kali haih...

    cutenye iris mam eskrem..

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya auntie nak sikit boley samalah cam balqis kalo pi giant kat pintu kuar giant tu ada orang jual aiskrim mesti kena beli punyer pandai tol giant wat stategi jual aiskrim

    ReplyDelete
  4. Farra ~ kak u suka choc, tu yg beli choc jer...sbb bila tak abis, leh la Mummy tlg abis kan..he he he..

    Elin ~ :-)

    Cat ~ kelakar je kan tgk gelagat diaorg...

    Anje ~ tu selalu gak kena, tapi Ayu control2 sbb Ian memang ada astham..tu yg kena pantang cikit..sesekali leh la...

    Golden Rose ~ tau tak pe..ikut Abg Ian la tu..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...