Basuh rumah dulu...

citer rumah baru lagi
(jgn boring baca udah la)
khamis beli lampu

jumaat pagi...bawak Ian & Iris sekali gie seremban
(mula plan nak hantar bbsitter gak, tapi Iris demam
so..tukar plan)
tapi..penuh gak la keta kami bawak barang2
(selagi boleh bawak)
jumaat pagi..letak brg2...
orang pasang lampu
memulakan kerja
pas solat jumaat..
lampu2 pun siap dah dipasang
so....gie basuh rumah
besar je nampak
sbb kosong
nanti dah penuh barang..penuh
nampak kecik jer
lampu kat ruang tamu
lampu yg tanam tu..ada 6
kipas..color hitam
(senang..tak nampak kotor....tak yah cuci selalu...he he)
and tu 2 lampu yg MIL & FIL kasi
masa dia pindah rumah baru kat Nilai dulu
ada extra..so dia kasi la...
lama dah simpan tu
nasib tak pecah
ingat nak pasang rumah lama tu,
tak pasang2
rupanya..nak tunggu rumah baru
dapur...
tak buat lagi pun kitchen kabinet
just buat yg basic je
batu & sink tu..bentuk L
yg lain..kemudian baru la nak pikir..mcm mana nak buat
kat dapur lampu biasa je
cuma kat ruang makan tu
lupa nak beli lampu
so....buat masa nie..lampu biasa je dulu
and...yg tadi Mummy Ayu tunjuk tu (yg sipi2 tu)
lampu Daddy beli
suka sangat
see.....
kalu kat bilik ada awan2 nie
tau dah la untuk siapa kan
lampu tido for bilik Ian & Iris
bila on tu..nampak bayang2
suka...
Ian & Iris pun suka
Mummy..memang la suka
bilik Mummy pun lum pasang lagi lampu tido....

ok....
tu rupa rumah belum masuk barang2
kalu dah masuk brg...??
lum snap2 lagi
sbb bersepah2 lagi
oh ya...ada yg tanya
rumah baru Mummy Ayu kat mana?
Mummy Ayu beli rumah kat Seremban..
kat Taman Bukit Galena
kat area Labu tu
atas sikit dr Sek. Puteri
hah..sapa duduk seremban..tau kat mana??

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

13 comments:

  1. mummyayu;;pindah rumah memang kejaan yang penat dan banyak....takper, next year turn akak pulok...

    ReplyDelete
  2. jauh nyer ayu pindah umah...uhuk2..mmg penat kan pindah umah ni..

    ReplyDelete
  3. jauh nyer ayu pindah umah...uhuk2..mmg penat kan pindah umah ni..

    ReplyDelete
  4. eheheh cantik lampu ian n iris......

    ReplyDelete
  5. selamat berdeko2 la nnti kak ayu!!
    haishhh.. tak larat kan awal2 pindah ni.. letissss!

    ReplyDelete
  6. pitammmmmmm ooooo pindah rumah ni.. kalo mekchu kan, tak bleh sape2 kacau.. mmg slow gile mengemas sbb tak nak buat keje byk kali.. ehhhh, nak mintak bantuan tak? hihihi

    ReplyDelete
  7. wao best nye pindah rumah baru..rumah sniri..mesti ayu bz skang :)

    ReplyDelete
  8. pernah merasa pindah umah..siap cat lagi ... selamat berpindah yea hhehe mmg penat tp berbaloi

    ReplyDelete
  9. hai dear,dahnak pindah rmh baru rupanya..bes nyer..!!

    *selamat mendeko.. :)

    ReplyDelete
  10. comelnya bilik ada awan2 tu..ayu cat sendiri ker?? bagi la tips sket..su pun nak pindah umah jugak awal tahun depan

    ReplyDelete
  11. bestnyer dah pindah..penat?..semestinya kan..tapi tkpe berbaloi2..hee~

    cantik deco bilik anak2..nak wat camtu gak..ihiks.. =P

    eina taktau bila nak dok nilainye ntah..hu~

    ReplyDelete
  12. tauuuuuuu...situ banyak kawasan cina kan? tp rumah eh cantik2 jugak..wahh..dah dekat leh la gath2 mcm ni..

    ReplyDelete
  13. salam kenal,sy org sbn,tau rmh mummy ayu katne hihi,next yr sypun pindh rmh,skang ni tgh sevey2 brgpun dah pnt huhu.eh,kebetulan ms accident motor tu sy pun nmpk org tu...pas isi myk kt shell masuk lane knn tgk jam..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...