My new home .

assalamualaikum..& good morning kengkawan!!
apa khabar semua?
harap semua pun sihat
Mummy Ayu..alhamdulillah.cihat
cuma still letih..
ye la.baru pas pindah rumah
& still lum abis mengemas
weekend baru nie..memang sambung mengemas lagi
tapi banyak yg dah settle la
so...meh la tengok sikit
rumah baru Mummy Ayu yg simple mimple nie...
nie ruang tamu..
Mummy Ayu pisahkan 2 bahagian
nie 1st living room
and
yg kat sebelah tu
2nd living room
so..kalu ada orang dtg..
leh la lepak2 kat sini
and..for Ian & Iris pun
leh main2 kat sini
frame gambar..
harus ada
tapi dah banyak kurang la...
and banyak yg lum digantung
nie plak ke bilik tido kami
tengok..pimtu bilik tido..
facing each other..
nanti tunjuk key
ruang makan pun..lum siap lagi
tapi..
fridge magnet..dah settle susun
penuh tu..
he he he
and...
patng chef Didi..
bertukar tempat
dulu kat depan...
kali nie kat dapur pulak..

ok tak?
penat sgt pindah rumah nie
kan???

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

19 comments:

  1. yeee mesti penat gilers...apapun best kan suasana baru..^_^

    tak sabar nk pindah lagi, tp hehe...lambat lgi koooooooooot~ ^_^

    happy tak Ian n Iris..?

    morning ayu~

    ReplyDelete
  2. kemas jek umah, simple and nice!!! blog pon sweet jek hehehe

    ReplyDelete
  3. huhuhu dah hampir siap kemas tu mummy.. tersusun elok je ... byk tul FM kan.. heheh

    ReplyDelete
  4. pindah umah masa bujang pun dah penat, pindah umah masa dan beranak pinak ni lagilah penat kan... mau cuti seminggu :)

    ReplyDelete
  5. wah..chanteq rumah mummy!!!hehheehe...xsabar nak deco gak!!

    ReplyDelete
  6. best dh pindah umh tp bab ngemas tu mayb penat la kn tp tkpe apa2pn umh sendiri...

    ReplyDelete
  7. home sweet home...
    penat ye pindah umah..tahun depan giliran cik jue pulak..

    ReplyDelete
  8. wahhhh... dah cantik da.. nnti mesti menggila nak beli barang nak tambah2 deco kan.. slow2.. jgn rushing2.. dah cantik dah tu..

    ReplyDelete
  9. penat sgt2 kak...
    tp bile dah siap rase lega ya amat!
    nak2 kalu kite pindah ke umah sendrik
    asek terasa nak balik umah jek, hehehe....

    abes tu akak jauh la nak pi keje ek?

    ReplyDelete
  10. mesti best duk umah baru kan..mood pun ceria je...
    takde orang ambik main ke kak magnet penuh kat peti tu?

    ReplyDelete
  11. Cantik rumah mummyayu, tambah2 bilik Ian & Iris tu tp mcm anak2 sy jgk wlau dah ada bilik sndiri still nk tidur 1 bilik dgn kita...huhu

    ReplyDelete
  12. pnh btl fm kat peti tu. kalau peti ais kita habis kena jolok dek oni. ni yg x sabar tggu dak dua tu bsr ni, nak deco2 rmh :D simple tapi nice kak.

    ReplyDelete
  13. mamalieyna ~ morning dear..Ian & Iris..happy sgt...
    penat...jgn cakap la..sgt2..tu yg seminggu gak la AYu cuti..
    and still tak abis kemas lagi tu..

    ajumohit ~ tq dear..simple2 jer..

    @eda ~ FM tu....sikit2 lama2 jadi bukit

    etiey ~ memang penat sgt but berbaloi la..rumah sendiri kan..

    Naa ~ kan..banyak yg lum siap lagi tu..

    Amy ~ sgt betul...

    Cik Jue ~ tu la..oo.tahun depan yer..selamat berpindah la..

    mekchu ~ tu la...semua rasa nak beli & buat, tapi pelan2..

    Nad ~ ah2 Kak Ayu travel KL- S'ban hari2...Kak Ayu ok la..8-5..petang dalam kul 6 lebih dah sampai, hubby la kesian..

    eita ~ memang seronok...FM tu..alhamdulillah diaorang tak kacau pun..

    Siti Hajar ~ tq....tu la..tak tau la bila nak tido asing, bilik dah cantik dah buat..tu nak kasi diaorang suka la kononnya..

    ReplyDelete
  14. ye mummy ayu alynn baru jew pindah umah last weekend..mmg penat terasa sengal2 kaki selutuh badan..smlm pun ngemas mana yg patut dulu especially bilik tido..bilik belakang still penuh dgn kotak2..huhu

    ReplyDelete
  15. wah... simple tp cantik....mmg lagi selesa asingkan tv hall dgn living hall... budak2 leh tgk tv while org tua leh bincang2 xganggu...
    FM ayu byk giler.... ila br ada sikit je...

    ReplyDelete
  16. cantik rumah u, puaskan ade rumah sendiri, macam u lagi best, ade rumah atas tanah

    ReplyDelete
  17. Bestnya...ni buat masz pun tak sabar nak pindah rumah ni..tapi bila fikir letihnya tue berbulan..adoii..kepuasan bila dapat pindah umah sendiri kan Kak Ayu =)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...