Jumaat nie last day Ian & Iris bersama 'Mak'.....after 5 years...

minggu nie last day Ian & Iris
bersama 'Mak' diaorang
aka babysitter Mummy Ayu
so...petang selasa lepas
saja la snap2 pic diaorang..
siap2 mcm nie dah..
1 untuk Mak
1 for Ajit & Amni
1 for Umairah & Amira
ada lagi 2 beradik yg takde semalam..Akif & Aidil..
maybe later la kot
ok tak???
saja2 untuk kenang-kenangan
Ian..Mak akak Kak Dibah jaga sejak berumur 8 bulan
sekarang dah 5 tahun lebih
emm...lama kan
and
Iris...of coz dari baby...2 bulan
and now dah 3 tahun lebih
so..
lebih kurang 5 tahun dah Kak Dibah jaga anak2 Mummy Ayu
and...
sangat2 puas hati ngan Kak Dibah
dah macam kaka ngan adik dah kita orang nie
apa2...leh story2...
ada sekali tu Mummy Ayu buat open house
siap pinjam2 periuk lagi
memang baik sangat..
so..sedih gak la nak pindah nie
tapi..memang harap..kami tak lost contact..
nie la Ian & Iris bersama kengkawan dia
yang Ajit tu..dah sekolah darjah 1
so..petang2 or cuti2 macam nie je la baru jumpa

semalam masa snap2 nie Ajit & Amni dah balik rumah
Ian siap gie ketuk lagi ..
"Ajit..meh la, Mummy kita nak amik gambar,
kita kan nak pindah"
ala..sedih je dengar...
:-(

to Kak Dibah..
terima kasih banyak2
sebab menjaga anak2 Ayu macam anak2 sendiri...
Ayu sangat2 menghargainya..
and harap hubungan kita tak putus sampai kat sini
keep in touch key..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. np eB rasrr sayu eh? sbb mirip muker oma kot. hu3

    ReplyDelete
  2. susah nak cari pengasuh yang serasi sekarang nie...

    ReplyDelete
  3. sedih kan to make decision yang nak libat kan anak kite punye emotion, harap iris and ian dapat pengasuh yang best macam mak dekat tempat baru

    ReplyDelete
  4. sure 'mak' pun sayu kan..yelah almost 5years jaga anak ayu...pengasuh eina pun siap2 pesan, kalau nak pindah nilai pun, biarla time arif masuk sekolah ke, takut rindu sangat2..biasalah diorang kan lebih byk masa dgn anak kita, jaga dr baby2 kan..hu~

    apapun best eh, snap2 pic bleh buat kenangan, Insyaallah ada jodoh, bleh jumpa lg nnti..Ayu dah nak pindah seremban ke>

    ReplyDelete
  5. lamanya ian ngan iris dok ngan mak
    mesti pasni diorg rindu...
    mak pun mesti rindu ngan diorg jugak..
    saya plak yg emo, huhu!

    ReplyDelete
  6. alahai sedeh la...sye ni kemain ssh nk crik pngasuh...asik bertukar2 jek....ade jek mslh...lom jmpe lg yg bebetol puas ati jg ank sye...huuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  7. wahhh sngat btuah... sush tull nk cr y btul-btul srasi skarang ni..

    ehemsz...
    jom join contest senang kat blog erin:

    http://ehemsz.blogspot.com/2011/12/like-eisya-contest.html

    yang lain pon jom join

    ReplyDelete
  8. lama tu kak...mesti diorg sedih kan....

    ReplyDelete
  9. bestnye dpt pengasuh yg mcmana ni.. baik je... hurmmm... pindah mne kak???

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...