Kenapa dgn mata hero Mummy tu....

citer nie citer ptg jumaat...

time balik keja tu..

dpt call dr bbsitter

(petang tu Daddy amik Ian & Iris)

dia kasi tau pasal mata Ian...

kenapa?

v

v

v

v

v

sbb hero Mummy yg baik nie...

dia main pusing2 cekak rambut anak Mak (bbsitter) tu

bukan cekak nie tau ... nie cekak Mummy

agaknya laju dia pusing2..terkena la mata dia

time nie dia main sorang2 jer

pas dah kena tu, dia tido

bangun tido baru Mak tu tau

tgk dia dah tak nak bukak mata

dok mcm tu je la

balik tu..Mummy tgk...

mcm tu la..dok la sebelah tangan tutup mata

so..terus gie klinik...

doktor kata takde apa

just bengkak sikit

so..dapat ubat tahan sakit & ubat titis mata jer

malam jumaat tu

time nak letak ubat mata

baru nampak.bengkak jugak kan?

bukan main berkerut lagi muka hero Mummy nie
time sakit2 mcm nie..kurang sikit lasak dia
pagi sabtu tu,
Ian still tutup mata ngan tangan
puas suruh dia bukak
ye la..kalu lambat bukak mata,
lagi lambat baik
memang la pedih sikit..tapi lama2 ok
siap ugut...kalu tak bukak mata
tak leh gie jalan petang tu
dgr jalan..party..
terus dia bukak...ada la drama jugak
manja....pas tu ok...
ptg tu..spt dirancang...
party..jenjalan..games..ice cream
suka la dia
walaupun mata mcm tu..
hero Mummy...malam hari sabtu
masuk hari ahad..
dah tak nak letak ubat mata
dia kata dah baik...
pulak..
tapi memang getting better pun
pic semalam petang
----
bila dah baik..
aktif & lasak mcm biasa balik....
hero la katakan....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. uiksss memang teruk pun mata tu..agaknya tercucuk dalam jugak tu...bengkak merah pulak tu..sian nya ian....mujur dah okay kan

    ReplyDelete
  2. la patut la budak encem ni pakai spek masa party kyra hehehe rupanya sorok mata lebam tu..igtkan fesyen nk bagi encem lagi hehehe..
    tk tau pun nama penuh ian "adrian" sedap nama tu maknanya je lin lum dpt..tp semua kata perut lin nampak cam gegirl so simpan je la nama tu dlm list kami hehehe

    ReplyDelete
  3. aloor pedih lah mata tuu .. ermm mcm2 :) sib baik x memudaratkan :))

    ReplyDelete
  4. Salam kenal.
    teruknya mata tu lebam. Kesian pulak tengok.

    ReplyDelete
  5. alahai siannya Ian..teruk juga benkak mata dia.. anak2 macam nilah dugaan kita nak membesarkan mereka

    ReplyDelete
  6. aloh..cian abg encem saket mate ye..

    ReplyDelete
  7. alahai...siannya ian..tak pe..sabar erkk ian, nanti selalu sapu ubat...

    ReplyDelete
  8. yallah teruk gak bengkak tu
    sian dia

    ReplyDelete
  9. Su ~ tu la..risau kalu darh kat dlm mata tu, tu yug balik terus gie klinik..nasib tak serius..

    Adlin ~ tu la..mula2 ok, lama dia dah mula gosok2..tu yg Ayu kasi spek tu...

    ieda ~ budak baik memang mcm tu kan kak...?

    zezebel ~ salam kenal dear...tu la hero Ayu..

    munna ~ memang sgt setuju...mcm2 ragam diaorg..yg buat kita nie risau..

    zety ~ hero la katakan...

    Ayu ~ letak ubat mata 3 kali je, pas tu dah baik sikit..tak nak letak..tapi alhamdulillah makin ok...

    Nana ~ hero kan..memang la mcm tu..

    ReplyDelete
  10. ciannye ian..budak2 , kalau tak melasak bukan budak2 namanye...get well soon dear

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...