Daddy bawak jenjalan...

kan dah lama rasanya tak kuar jenjalan ngan daddy
so...semalam Daddy off
amik Mummy..balik umah..tukar baju semua
kuar dinner....
pas tu.....gie sini....
dah berapa hari dah Ian ajak,
jenuh gak la Mummy pujuk...tunggu Daddy
and semalam....gie la
dr jauh memang dah nampak laser2 tu
apa lagi...
fun fair la...
sampai2 jer..
Iris nak main itik..
so..main itik la kami
and spt biasa..
tak de la nak dpt patung besar
semalam dpt kipas tangan pink nie..
Ian..tak nak main itik
so...
dia nak naik mainan nie
Mummy risau gak
sbb dia naik tinggi
puas pesan kat Ian..pegang kuat2
padahal bukan laju pun benda tu
Iris...as usual.."nanak"
dok tepi..tgk jer....
and..dah mula dah
tu Ian....
tinggi gak la kan
tapi..Ian jer..
mula2 jer..nampak muka dia cuak sikit
masuk 3round..dah ok dah..
suka dia
next....
naik keta..
and kali nie..Iris pun nak....
emm.....betul ker?
siap pesan..jgn nangis tau
mula2 duduk depan belakang mcm pic atas nie
pas tu tukar..
duduk sebelah2 plak
Mummy risau lagi
takut Iris nangis time dah jalan nanti
siap pesan ngan Ian..
"kalu Iris nangis..peluk & pujuk tau"
(Mummy yg over kan?)
tapi...alhamdulillah..
Iris tak nangis
suka dia...
see......bukan main seronok dia
siap bye bye tiap kali lalu depan Mummy & Daddy
he he he..
Mummy pun suka gak
(over lagi)
pas tu..dah..
takde game yg sesuai sgt for kids..
ada bumper car..
ingat nak main
tapi....
"kanak2 12 tahun tak dibenarkan
so..tidakla..
and nak abiskan token
Ian nak main nie
layankan jer la
and as usual...
dapat mainan tecik
Ian dpt key chain
emm..ok jer la
Daddy nak tukat token lagi
Mummy dah tak larat
so..enough...jom balik
and nak balik tu
sempat lagi masing2 mintak mainan
(gelap pulak pic ni)
Ian..maina tembak2 kuar belon tu
Iris...mcm pedang ada patung dora..kuar2 lampu
emm....suka la...
so..last night we have fun!!
tq Daddy!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

8 comments:

  1. Confirm Ian dan Iris suka p sini..ni kalau Nureen p sini, mau meroyan sy nak kejar! Adesss!

    ReplyDelete
  2. bestnya Ian dan Iris yer.. dah dapat g jenjalan kat fun fair... :)

    ReplyDelete
  3. Budak2 bila dah besar memang suka benda2 macam ni.. MQ anak Kecik lagi maybe dh besor esok mesti pandai nak ajak gi sana, sini...

    ReplyDelete
  4. ni fun fair kat mana ni?yg kat senawang tu dah abih dah..

    ReplyDelete
  5. mmg seronok gi funfair..lama xpegi

    ReplyDelete
  6. heheh tgk itik tu ingat masa mia main kat bts
    dpt itik besar

    ReplyDelete
  7. heheh tgk itik tu ingat masa mia main kat bts
    dpt itik besar

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...