Klinik...tutup hari Ahad????

tension tul semalam petang
mana tak nya....
majoriti klinik tutup
kalu org sakit...mcm mana?
takkan la demam sikit pun nak gie sepital kut
ada....klinik kat area rumah Tok Umi tu..tapi ubat dia tak sesuai untuk Ian & Iris
kalu makan..ubat abis, tapi still tak baik..
kena gak gie klinik lain
so..Mummy Ayu tak nak la 2 kali keja kan
so..gie la klinik kat senawang tu
otw tu..singgah gak kat ampangan,
tapi..tutup..
ada satu tu...bukak...
tapi doc takde..
geram nya
so..terus ke senawang
klinik yg biasa gie
pun tutup
nasib ada satu tu bukak...
and doc dia pun bagus sgt
check up..teliti & details
and..open 24 hours..
so..thats it..
memang lain kali..terus ke sini jer la
cuma..jauh la sikit....
Iris....at the klinik
nama jer demam..
tapi lari sana sini
Mummy tak kisah & tak marah
snn kalu dia tak aktif..lagi risau
biar la dia lari2..
jgn jatuh ... sudah
dah kuar kinik
busy nak pegang ubat..
nasib la Iris demam tak byk ragam mcm Ian
kalu Ian nie..confirm2 kena amik cuti
sbb extra manja
tadi call Iris....ok dah..
cuma dia tak nak makan ubat antibiotik
walaupun ubat tu color pink
"balik nanti maman ubat pink ngan Mummy yer"
"ok"
yg lain..ok jer....
so..get well soon key princess bam bam..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. tu ar.. kat labuan ni pun sama. takder dah klinik yang 24 hours. dulu masa saya masih kecil2 memang ada. tapi sekarang macam dah takder dah.. dulu masa Haiqal demam tak tau nak g klinik apa sebab memang hari ahad klinik tutup.. tpaksalah kitorang pegi hospital kat emergency juga

    ReplyDelete
  2. byknye ubat.... get well soon k iris...

    ReplyDelete
  3. ada banyak jugak klinik yang buka semalam...maybe ayu kena ronda2 lagi la kot...

    ReplyDelete
  4. ADUHAI,,MUSIM ORG TAK SIHAT..GET WELL SOON IRIS COMEL~

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...