Hero yg sgt hero....

nie kisah pasal hero Mummy sorang nie
pasal hal kat tadika dia
masuk semalam
dah 2 kali cikgu tadika Ian buat report kat Tok Abah
and Tok Abah sampaikan report kat Mummy
1st hari tu..lama dah
pasal Ian kat tadika tak reti berjalan
manjang lari jer..
ada satu hari tu..sampai 3 kali hampir nak jatuh
so..cikgu risau la..
takut jatuh terantuk or luka2 kan
and semalam..
pasal Ian main lawan2 kat tadika dia ngan kawan dia
bukan kecik
tapi besar lagi dr dia
ye la..niatnya nak main lawan2
tapi terkasar plak
dia gie main cekik2 plak kawan dia nie..Aga
nasib la takde apa2..
tapi agak 'ganas' la kat situ kan
so.....
cikgu Bibah pun report la
emmmm..
:-(
apa lagi ..mlm tadi Mummy kasi lecture la
free jer..tak yah bayar
nangis gak la Ian
ye la....
~ Mummy & Daddy hantar sekolah..suruh belajar,
bukan main, bukan lawan2...
~nasib tak jadi apa2, kalu tak
jenuh nak menjawab
~ kalau bapak Aga tu dtg sekolah, mcm mana..tak takut?
~ sini Mummy cekik Ian, sakit tak?
and last warning..sbb dah 2 kali
kalu Mummy dgr lagi report mcm nie..
tak yah sekolah dah or tukar sekolah

pening jab Mummy..
nie baru tadika
ye la..maybe bukan salah Ian sorang
tapi ..tak best la dgr report2 yg mcm nie dr cikgu
mcm mana yer nak handle budak2 yg extra aktif mcm nie?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. agak ganas juga la kan.. nama pun anak lelaki kan.. hero malaya la katakan.. saya pun belum ada pengalaman nak handle budak2 aktif ni.. anak saya pun nampak macam aktif sangat biarpun masih 1 tahun... mak ai pening la ni..

    ReplyDelete
  2. ala la la siannya dia, budak2 kadang deme nak gurau, tapi tak tau gurau tu kasar ke tak...Ian jangan notty2 k, sian kat mummy...

    ReplyDelete
  3. riso kan kalu anak wat gurauan kasar ngan kengkawan dia...
    minta simpang la dari berlaku perkara yang tidak diingin...isk isk...

    ReplyDelete
  4. aiyomak. acad baru nak masuk 8bulansaya dah pening nak anto tadika. huhu. bestnye jadi surirumah ye dok. pening2 kita je, xcampur anak orang. huhu. tp kena gak bercampur kan. nnt masuk darjah 1 takut dia xpandai bawak diri plak. aisshh. anak lelaki biasa la kot. huhuhu

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...