Art Class.....Ian & Iris

entry yg lambat sgt
busy plak pagi nie
monday kan.....banyaks surat2 masuk & kuar
biasa la....
so...meh layan pic projek ujung minggu kami
disebabkan Daddy tak off minggu nie
so...Mummy dah siapkan aktiviti untuk Ian & Iris
selain dr layan cartoon....
Ian & Iris dah ready...
untuk 1st Art Class
for Ian & Iris
kira 1st time la main water color nie
Iris untung la sbb baru 2 tahun
dah Mummy kasi main water color
Ian...dah nak masuk 5 tahun
apa pun...mari kita conteng2...
tak tau nak lukis apa
sbb Mummy pun memang tak minat lukis2 nie
so..malam before tu..Mummy prepare kan kentang2 tu
buat la 4 shapes...
love, tiga segi, bulat & star
tapi tak cantik sgt...he he he..
tapi diaorang suka
tgk la Ian..leka sungguh..
tu la rupa star nya....
Iris...leka jugak tu..
he he he..
tukar posisi duduk jab yer...
dah mcm mcm color dah Ian bancuh...
seronok diaorg layan ....
plus 1st time kan
Mummy pun dah siap2 bentang tikar
(tikar masa gelombang biru dulu)
Iris...dah tak nak guna kentang dah
dia bantai conteng...
hah..tgk....tak cukup kertas..
atas paha gebu pun dia lukis...
he he he
and baru dia perasan..
tangan dia kotor...
"mummy..."
kaki pun ada....
lawak la Iris
nasib memang kasi dia pakai short hari tu....
than terus bawa Iris gie cuci kaki, tangan
pas tu...
Iris terus tak nak main water color dah
so...Mummy kasi buku color ngan pencil color jer...
tapi my hero...still leka
ngan tekap2 shapes tu...
Ian dah besar...
so..bila air kotor..berus kotor
dia akan gie toilet.....cuci sendiri
sgt berdikari gitu
Ian...dah masuk pages ke 3 ker 4 kot..
Iris...tgk dr jauh jer
tak kacau pun
takut kotor paha gebu ker?
duduk plak....
tgk Abang Ian melukis..
see.....hasil tangan my hero..
1st drawing
mula2 kasi sorang 1/2 pages jer
pas tu kasi sorang selai
yg nie Ian buat
yg Iris punya..ntah..tah snap kot...
he he he...
ok la kan...
1st time...in art class....
diaorg sgt enjoy
terutama Ian..suka sgt...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. aktiviti yang bagus la, walaupun kat rumah nanti nak try gak la

    ReplyDelete
  2. ni water color yg beli kt mph kan..ekkeke:p mcm2 bentuk ado:p

    ReplyDelete
  3. ada je idea kak u bg ank main2..hehe

    ReplyDelete
  4. aktiviti yang boleh merangsang minda anak-anak...memang bagus la...

    ReplyDelete
  5. me xberani nk bg anak tunjuk kreativiti dia lagik skang nih...kang xmemasal art tang lain..huhu

    ReplyDelete
  6. wah, baguslah anak² buat aktiviti cam ni..esok² mesti ade bakat seni ian dan iris ni..

    ReplyDelete
  7. Anje ~ tu la..nak penuhkan aktiviti diaorg supaya tak boring..

    suziey ~ memang pun...aku buat pakai hentam aje...

    Farra ~ :-)

    Lyn Hamzah ~ tu la..bila dah buat, memang rasa bagus sgt..

    eT ~ he he he

    az rina ~ tak tau la...try ajer tu..ok plak...

    ReplyDelete
  8. alesha pun dah berapa kali request..tapi tak berani lagi nak ajar dia main water kaler..setakat pencil kaler je sekarang

    ReplyDelete
  9. Su ~ ok aje la sue..tapi kena layan la...

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...