Bangun awal pagi nak gie sini....

masuk sabtu pagi plak...
bangun awal giler...mcm nak gie keja plak
nasib la Ian & Iris memang dah biasa bangun awal pagi
so..tak de masalah nak kejut & mandikan diaorang
sbb kami nak ke sini....
KPJ Sepital...
untuk apa?...untuk 'potong' Acu la...
he he he...
muka hero Mummy yang senang bangun pagi..
tgk..rambut tu dia sendiri yg buat...rambut pacak...
Mummy dah kelam kabut pagi tu
mana nak siapkan anak, bersiap, cari beg, cari kamera (paling penting nie)
Iris...muka sedikit mamai..
tapi mandi tau..siap cuci rambut..nasib tak flu...
ter....
kena ada sepital untuk daftar kul 7 pagi....until 8...
kami sampai kul 7.20.....
daftar...dpt b'fast...
2 mee hoon + 2 nasi lemak
air mineral 3 botol
epal 3 biji
muffin 1
roti 1
banyak kan?
tapi tak lalu nak makan
sbb pagi sangat..
lepas daftar...gie kat lobby...
untuk upacara perasmian dll...
siap ada bunga rampai..mcm org kawin lak
tapi best...sbb meriah....
pas tu...
bebudak yg nak di 'potong' beratur
untuk...
di bawa berarak..
bunga telur pun ada..
masuk dlm...duduk kat depan mcm pengantin....
sambil dgr ucapan..
kami....
dok posing2...
he he he
Iris ngan Mummy
Iris ngan Tok Abah
Ian...?
Ian tgh ada mood nak posing
so..dia bantai posing2 ngan Untie Wanie...
"cepat Mummy...amik gambar Ian.."
amboi....mentang2 bukan dia yg sunat...
lepas tu...sesi tepung tawar plak...
than amik gambar beramai2....
pas tu gie kat ke lobby
untuk berarak lagi
ke ...
sebelum tu ada silat2....
mula...girl silat sorang2...
than 2 org lak bantai bersilat 2 org...
pas tu kompang ..... betul2 mcm pengantin
tapi kids nak bersunat memang diraikan mcm nie kan...
meriah la.....
3 org adik Mummy Ayu dulu tak de mcm nie pun
nie yg bungsu...special sikit la
Ian nanti..tak tau la mcm mana...he he he..
than berarak beramai2 ke....?
sambung jab lagi.....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. meriah tu potong ramai2 kan :) takla takut budak2 tu..hehe

    ReplyDelete
  2. meriah....
    mcm mana ian agknya.. ok x??

    ReplyDelete
  3. saye ade gak kat situ.. siap depan MUMMY AYU lagi.. tapi tak berani nk tego.. eheheh...

    dapat tgok ian ngn iris yang sangat comel tu

    ReplyDelete
  4. Huda ~meriah sgt...

    Lya ~ Ian..nanti Ayu cita...

    adeQ ~ napa tak tegur? ayu bukan perasan...leh posing2 sesama blogger..he he he..anak sunat jugak ker? yg mana?

    ReplyDelete
  5. lain plak muka ian berambut pacak tue... dah budak besar dah..

    ReplyDelete
  6. wah meriahnye
    kalau ramai2 gini
    kurang la skit rasa takut tu kan

    ReplyDelete
  7. takde la.. cousin yang sunat.. kiter tol2 duk depan MUMMY ayu hari tu..
    ayah MUMMY ayu sangat peramah.. sempat borak kejap ngan die....

    btw, Ian n Iris sangat comel... geram nk peluk Iris comel tu..

    still ingat die ckp
    "nk cuuddduuu" mase nk makan muffin~

    ReplyDelete
  8. Nana ~ tu la...meriah sgt...

    Adeq ~ yg pakai baju putih tu ker?
    yg senyum2 suka tgk iris tu ker?
    mcm perasan.sbb time kat lobby tu, memang ada sorang yg duduk dpn Ayu...suka & senyum tgk iris..dia ada bawak sorang girl..yg Ayu ckp kat Iris..Kakak..
    eii..ruginya tak tegur, Ayu nie bukan nye perasan sgt...

    ReplyDelete
  9. ade Iris tego KAKAK tu kat cousin saye.. memang nk tego sangat.. tapi cam segan.. comel sangat iris tu.. siyesss... ehhehe.. mesti rase pelik ka.. nape la die nie senym2 kan? sori =)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...