Hangin + marah + tak puas hati + cedih

as salam..
salam siaran di hujung minggu
pelik je rasa bila buat entry hujung minggu cam nie
bila dpt buat entry mcm nie
makna nya...Mummy Ayu ada kat seremban la.....
and inila destinasi hujung minggu kami...
tapi sebelum ke sini..
semalam pagi(sabtu pagi)
kami satu family telah ke satu tempat...
tengok pic pun dah tau mana destinasi kami kan?
leh agaj tak?
kami ke klinik....
sebabnya Ian &Iris kurang sihat...
cedih sgt sbb dah ada plan untuk weekend nie
tapi kena tukar plan sbb anak2 tak sihat...
sakit apa...?
leh nampak kat ubat tu..?
ha..muntah2 & cibits2...
again...
Iris pun tapi tak seteruk Abang Ian
rasa baru kena hari tu kan..?
tu la..
punca..jangkit kat kawan kat umah babysitter
marah pun ada...sedih pun ada
sbb...berjangkit dr kids lain
my kids pulak yg tak sihat
Ian la paling teruk..
petang friday tu...ok lagi
kids tu dah kena minggu lepas..parents dia tak cuti
pas tu jangkit dah 2 kids yg lain
me..dah risau sbb takut jangkit kat Ian & Iris
tapi takkan la kita plak nak cuti
sekali tu balik jumaat tu
malam tu Ian start kena...
muntah + cibits...ala sian sgt
Iris..muntah cikit jer
malam tu pun Ian still lagi muntah & cirits
me.tak tdur lena sb risau sgt...
nak bawak gie sepital je malam tu ingat
tapi Ian dah sakan nangis
so....tunggu pagi jer...
Daddy pun masuk keja lewat sikit
tengok..muka hero yg tak cihat...
lentok jer...sian sgt
Ian siap demam lagi
baru nak naik badan tu
sakit balik...alahai...
and this little princess...
ok jer....sbb dia tak teruk sgt
tapi by today...Ian...dah kurang sikit muntah & cibits tu
tapi demam plak tinggi
pas tu susah plak nak makan ubat
emmmm..
and Iris...pun demam panas gak
muntah & cibits tak sgt
so..hope Ian & Iris will getting better soon...
risau la bila anak2 tak sihat nie kan?

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

15 comments:

  1. Speedy recovery to both lil cuties yea..siannya

    ReplyDelete
  2. CIANNYER KAT IAN..NAMPAK LETIH..IRIS STILL MAINTAIN LAGI.. MOGA CEPAT SEMBUH YER.. ADUSSS.. MMG XLARAT SGT KALO CIRIT+MUNTAH NIH..

    ReplyDelete
  3. siannya kt Ian..nmpk tk bmaya je..get well soon Ian dn Iris..

    ReplyDelete
  4. siannya kt Ian..nmpk tk bmaya je..get well soon Ian dn Iris..

    ReplyDelete
  5. sian diorang
    ramai kwn2 komplen
    mana2 anta anda kt bbster kalau kata batuk tu xpenah nk baik..
    asal nk baik ada plak budak2 lain yg batuk dah jangkit.

    ReplyDelete
  6. alahai kesian nya..kt yg dewasa pon lemah klu yak yak ni..ini kan pulak anak2..hai...kesiannyaa...semga lekas sembuh lah ye

    ReplyDelete
  7. cpt2 sembuh k dears..mmg ilang stim nk jln2 klu anak2 xsehatt

    ReplyDelete
  8. alahai...memang hati ibu mana tak runsing kalau anak2 demam kan...semoga ian ngan iris cepat sembuh yer sayang

    ReplyDelete
  9. inilah nasib anak2 kita yg dihantar ke babysitter or nursery. anak2 sy pun selalu jangkit flu, batuk dan paling tak tahan jangkit KUTU! semoga Ian & Iris cepat sembuh. BTW, sy dah dpt hadiah utk HAFIZAH (contest Mummy Ayu hr tu). THANKS A LOT.

    ReplyDelete
  10. arap2 budak2 2 org ni cepat sihat.
    seriously,aku mmg tak suka betul parents yg irresponsibleness macam tu.
    ank sakit,korbanlah cuti even klu dah takde pun.

    haih,anak2 org lain yg berjangkit dia tak pikir?>

    ReplyDelete
  11. ALAHAI DUA2 PLAK TU...HUHU..MMG SUSAH HATI NI KALAU EINA PUN..APA NAK DIKATA..HOPE CEPAT BAIKNYE YE..SIAN NENGOK IAN TU..HUHU..

    ReplyDelete
  12. Lya ~ tu la..Ian yg kena teruk.Iris kurang skt...tq lya

    Mama Kyra ~ tq dear

    Baby ~ tq!

    Nana ~ kalu batuk tu leh tahan lagi, kalu mcm nie..dah 2 kali dah..kena muntah2 berak2 mcm nie..mana tak hangin..bukan salah bbsitter tapi salah parents kid yg sakit tu.pautnya amik cuti kalu anak sakit..panjang lak komen ayu kat cini..

    Farra ~ tu la kan..tq dear!

    Zety ~ tu la...harap cepat la ok..

    Ayu ~ kan? tq!

    transformed housewife ~ kutu? alamak....tu la..dah samai hadiah..harap suka..tq!

    Ayu ~ sgt sokong..tu yg aku hangin tu...nak marah bbsitter, bukan salah dia..takkan aku nak gie sound parents kot..sendiri mau pikir la kan..

    mamalieyna ~ tu la...tq dear!

    ReplyDelete
  13. mmg kesian! patutnya ibu pd budak yg tak sihat tuh..cuti la..mmg tau dah akan berjangkit! kesian lak pada kids lain,kan!

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...